Métode Feldenkrais

Acompanya Daya Cortés

«El moviment és vida. La vida és procés. 

Si millores la qualitat del procés, millores la qualitat de vida». Moshé Feldenkrais 

 

Descripció breu

El Mètode Feldenkrais ofereix un procés d’aprenentatge sobre un mateix a través del moviment.

Aquest cicle de tallers és una proposta grupal i vivencial, on hi haurà un acompanyament del procés individual de cada persona.

Cada taller pot tenir un tema central, pot ser amb el focus més amb la pelvis o la columna entre d’altres. O relacionat amb una acció concreta com asseure’s, girar o saltar.

Amb aquest mètode es pot aprendre una forma d’actuar més adequada i agradable prenent consciència del cos en moviment. El focus està en «com ho faig» en comptes de «què faig». En definitiva, és un espai que ofereix un procés profund d’autoconeixement.

 

Objectius Generals:

Que cada participant pugui:

 • Comprendre què és el Mètode Feldenkrais i els seus beneficis des de la pràctica.
 • Experimenti un procés d’aprenentatge individual en el context grupal amb l’acompanyament de la facilitadora.
 • Comprendre la unitat de cos i ment a través de la pròpia experiència.

 Objectius Específics:         

 • Millorar el benestar físic i emocional.
 • Augmentar el coneixement d’un mateix.
 • Millorar la postura, la imatge que un té de si mateix i la seva autoestima.
 • Disminuir l’ansietat i els nivells d’estrès.
 • Reduir dolors crònics.
 • Desenvolupar l’atenció, la curiositat i la creativitat.
 • Recuperar mobilitat. Trobant una manera més eficient d’actuar i moure’s.

El Mètode Feldenkrais® va ser desenvolupat entre els anys 50 i 70 pel Dr. Moshé Feldenkrais, doctorat en Ciències Físiques a la Sorbonne (París), primer cinturó negre de Judo a França i Europa. Se li considera un dels fundadors de la disciplina anomenada avui educació somàtica.Va ser pioner en la seva època, un dels primers a parlar de neuroplasticitat, va demostrar que el cervell té la capacitat de canviar amb rapidesa, aprendre noves habilitats i recuperar funcions perdudes, inclús quan està danyat.

El mètode es basa en la capacitat d’aprenentatge del sistema nerviós i en la presa de consciència del cos en moviment per millorar el benestar integral de la persona. Així, no només hi ha un canvi en el moviment, sinó també en la sensació, la emoció i el pensament.

La pràctica grupal, anomenada Autoconsciència a través del moviment, consisteix que un grup de persones explora moviments simples i suaus, guiats verbalment per la facilitadora. Aquests moviments tenen una seqüència estructurada i es realitzen en configuracions diverses: panxa amunt o panxa a terra, asseguts o de peu.

El participant, mitjançant l’atenció guiada pren consciència de com organitza el moviment de cara a l’acció que està fent a partir de la seva pròpia percepció sensorial i de l’entorn en què es troba. És important remarcar que aquesta exploració es dona en un context lliure d’esforç i dolor, on el focus està en el procés d’aprenentatge i no en el resultat.

 

Material necessari:

 • Portar roba còmoda i abrigada.
 • Necessari estoretes per posar a terra i mantes.

Sobre mi:

Vaig néixer i créixer a Eivissa i em vaig formar a Barcelona. Llicenciada en Psicologia, formada en dansa contemporània i professora certificada del Mètode Feldenkrais®.

Porto més de 10 anys practicanat i aprofundint en el Mètode Feldenkrais. Ofereixo classes setmanals, sessions individuals, tallers i retirs des del 2017.

 

Preus

Preu taller 40€

Data

Dissabte 20 de Maig de 10 a 14h

Formulari d'inscripció Mètode Feldenkrais

Obrir Whatsapp
Necesites ajuda?
Hola! Necessites ajuda?